Ανακούφιση από το STRESS

Το βιωματικό αυτό εργαστήρι απευθύνεται σε όλους όσους αισθάνονται την επίδραση του άγχους στη ζωή, τις σχέσεις και την υγεία τους.

Η λέξη στρες είναι από τις πιο χρησιμοποιημένες λέξεις στους κλασικούς, εναλλακτικούς και ψυχοθεραπευτικούς κύκλους του 21ου αιώνα. Ο τρόπος ζωής και οι ρυθμοί με τους οποίους κινείται ο άνθρωπος ιδιαίτερα στις πόλεις δημιουργούν πιεστικές καταστάσεις ακόμα και σε μικρά παιδιά.

Στο πρώτο μέρος θα πραγματοποιηθεί βιωματική εξάσκηση τεχνικής EFT (Emotional Freedom Techniques) για χαλάρωση από το άγχος

Εξακολουθείτε να ανησυχείτε για πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε; Συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε κρίσεις άγχους που δεν γνωρίζετε πώς να αντιμετωπίζετε;

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να χαλαρώσετε και να σταματήσετε γρήγορα τις αρνητικές σας σκέψεις, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μάθετε το Eft.

Πατώντας σε διάφορα σημεία βελονισμού μπορεί να σας βοηθήσει να ισορροπήσετε την ενέργεια του σώματός σας και να ξεπεράσετε την ανησυχία σας μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες (ή ακόμα και ημέρες).

Καθοδηγεί η Αλίνα Αντωνιάδη , Eft practitioner.

Στο δεύτερο μέρος θα μάθουμε τι είναι τελικά το στρες, ποιους αφορά, και πώς μπορούμε με πολύ απλούς τρόπους να το ελαττώσουμε από τη ζωή μας.

  • Τι πραγματικά είναι το στρες;
  • Έχει διαφορά το σωματικό με το ψυχολογικό στρες;
  • Ποιες σωματικές λειτουργίες επηρεάζει;

Ομιλητής ο Παναγιώτης Τσινταβής , holistic health coach.

Στο τρίτο μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από την Μαρία Αριάδνη , δασκάλα γιόγκα και ενεργειακή θεραπεύτρια,για :

–    τη σημασία όσο και τη φυσιολογία της αναπνοής, τη σύνδεσή της με το σώμα και τα συναισθήματα,

–    το ρόλο της χαλάρωσης και της αναπνοής στη διαχείριση του πόνου και του στρες.

Με βιωματικό τρόπο και απλές ασκήσεις αναπνοών θα μάθουμε να ελέγχουμε τα συμπτώματα του άγχους και να απομακρύνουμε τις σωματικές και συναισθηματικές εντάσεις με αποκλειστικό εργαλείο την ίδια την αναπνοή μας!

Θα ακολουθήσει μια πρακτική βαθιάς και αναζωογονητικής χαλάρωσης από ύπτια θέση, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Αριάδνης. Μέσω πάλι της αναπνοής οι συμμετέχοντες θα βιώσουν τη σύνδεση με κάθε σημείο του φυσικού τους σώματος, αλλά αυτή τη φορά θα έχουν και την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν ικανότητες όπως τον οραματισμό και τη δημιουργική φαντασία, βιώνοντας έτσι μία μοναδική χαλαρωτική εμπειρία.

Παρακαλούμε ελάτε με άνετα και ζεστά ρούχα ώστε να έχετε άνεση στις κινήσεις σας.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ.