Bowtech, πόνος, αθλητικοί τραυματισμοί. Δείτε πώς ο Bear Grylls χρησιμοποιεί την Bowen Technique για να κρατήσει τον εαυτό του στην κορυφή.

  Ο ατρόμητος Bear Grylls έχει έναν μάλλον εκπληκτικό σύμμαχο στις προσπάθειές του να παραμένει στην κορυφαία φυσική απόδοση – την ολιστική μη παρεμβατική θεραπεία που ονομάζεται Bowen Technique.

   Ο Bear είναι ο «Born Survivor» του Channel 4 ο οποίος πέφτει σε άγριες δυσπρόσιτες τοποθεσίες και πρέπει να βρει τον τρόπο να γυρίσει πίσω στον πολιτισμό. Η καθημερινή του ζωή αποτελείται από το να πηδάει από αεροπλάνα, να κάνει καταδύσεις σε παγωμένο νερό, να περπατά για μέρες μέσα στην έρημο και τα αναρριχητικά βουνά. Εκτός από έναν σουγιά, το σώμα του είναι η μόνη του βοήθεια.

 

    Κάθε φορά που επιστρέφει από τα κατορθώματά του στην άγρια φύση σε όλο τον κόσμο, ο Bear δέχεται τακτικές θεραπείες με την Bowen Practitioner Sarah Yearsley και τώρα τις θεωρεί ως ένα ουσιαστικό μέρος της προετοιμασίας και της ανάκαμψης του. «Η Bowen τεχνική  βοηθά να κρατιέται το σώμα μου μαζί, παρά τη συνεχή μάχη που δίνει». Εξηγεί: «Είναι ζωτικής σημασίας το να υποστηρίξουμε σωστά όλους τους νέους πόνους και τραυματισμούς, φροντίζοντας παράλληλα τους παλιούς τραυματισμούς ώστε να μην μου προκαλούν προβλήματα και να βοηθηθώ στο να καταπολεμήσω το στρες και την κούραση. «

 

Πρόσφατα, η Bowen Technique  βοήθησε τον Bear στην τρέχουσα σειρά περιπετειών του, η οποία τελειώνει στο Channel 4 αυτόν το μήνα. Έχει τώρα περαιτέρω θεραπείες καθώς ο ίδιος επιδιώκει το ρόλο του ηγέτη της GKN Mission Everest Challenge, μια προσπάθεια να πετάξει πάνω από την κορυφή του ψηλότερου βουνού στον κόσμο με τη χρήση μόνο κινητών αλεξίπτωτων.

 

Η τεχνική Bowen είναι μια φυσική, μη επεμβατική θεραπεία με πολύ ευρύ φάσμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του χρόνιου πόνου στην πλάτη, του παγωμένου ώμου, των αθλητικών τραυματισμών, της ημικρανίας και του άσθματος. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ο θεραπευτής Bowen, χρησιμοποιώντας μόνο αντίχειρες και δάχτυλα, κάνει απαλές κυλιόμενες κινήσεις στους μυς και τους τένοντες σε συγκεκριμένα σημεία. Η διαδικασία απελευθερώνει ενέργεια, στέλνοντας ωθήσεις στον εγκέφαλο για να ενεργοποιήσει τα ίδια θεραπευτικά συστήματα του σώματος. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη διόρθωση των μυϊκών και σκελετικών ανισορροπιών.

 

Ο Bear έχει τεράστιες απαιτήσεις από το σώμα του κατά τη μαγνητοσκόπηση κάθε επεισοδίου της τρέχουσας σειράς του Channel 4 «Born Survivor». Χρησιμοποιεί αλεξίπτωτα ελεύθερης πτώσης σε ανώμαλο έδαφος – συμπεριλαμβανομένων των προσγειώσεων σε δέντρα, παγετώνες και αμμόλοφους – πτώσεις από ελικόπτερο σε λίμνη, καταρρίπτοντας απότομα βράχια και μια σειρά από άλλες ακροβατικές δραστηριότητες.

 

Δέχεται επίσης μεγάλη πίεση από τα πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα – συμπεριλαμβανομένων της ζούγκλας, της ερήμου, των βουνών, το χειμώνα και το καλοκαίρι, και την ανοικτή θάλασσα – και έπρεπε να ανέχεται την υπερβολική ζέστη, το κρύο, την αφυδάτωση και την κόπωση. Έχει συνήθως μόνο λίγες μέρες για να ανακάμψει από κάθε επεισόδιο, ενώ η πίεση αυξάνεται ακόμη περισσότερο από ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα ταξιδιών.

O Bear όχι μόνο πρέπει να αντιμετωπίσει τους τραυματισμούς και τους πόνους που προκαλούνται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων επεισοδίων, αλλά φέρει επίσης την κληρονομιά ενός αριθμού προβλημάτων που προκαλούνται από παλιά τραύματα. Πριν από δέκα χρόνια, ο Bear έσπασε την πλάτη του σε ατύχημα με αλεξίπτωτο και πριν από τρία χρόνια υπέστη κακό τραυματισμό στο πόδι σε ένα μοτοσικλετιστικό ατύχημα.

 

O Bear έμαθε για τη θεραπεία Bowen από τη σύζυγό του Σάρα, η οποία ήρθε σε επαφή με τη θεραπεύτρια Sarah Yearsley αφότου έμαθε για τα θετικά της αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου στην πλάτη. Από τότε η Σάρα δίνει περιστασιακές θεραπείες και στα παιδιά του ζευγαριού, τον 5χρονο Τζέσε και το μωρό τους Μαρματούκε.

 

Τα συγκεκριμένα συμπτώματα στα οποία συνέβαλε η Sarah να ξεπεράσει ο Bear περιλαμβάνουν μια περιστρεφόμενη λεκάνη, σφιχτή και ρηχή αναπνοή, μια τραυματισμένη γάμπα, ακραία εξάντληση και άγχος, και ένα τραυματισμό σε δάχτυλο ποδιού. Ο Bear αποτελεί μια τέλεια απεικόνιση της εκπληκτικής ευελιξίας του Bowen», σχολιάζει. «Τον βοηθάει σε ένα πλήρες φάσμα συμπτωμάτων – όχι μόνο ανακουφίζει τον πόνο αλλά ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα και βοηθά στην ελαχιστοποίηση της κούρασης. Φυσικά, δεν είναι ένας τυπικός ασθενής, αλλά τα περισσότερα από τα προβλήματά του δεν διαφέρουν από αυτά που αντιμετωπίζω σε ανθρώπους με φυσιολογικό τρόπο ζωής».