BOWTECH

Η εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος Bowtech είναι μία ολιστική θεραπευτική μέθοδος, ήπια, αποτελεσματική και ασφαλής. Έχει ως στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων ή προσφάτων παθήσεων και τραυματισμών, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας του σώματος.

Πώς εφαρμόζεται;

Μια συνεδρία εναλλακτικής θεραπείας Bowtech αποτελείται από μια συγκεκριμένη σειρά ήπιων κινήσεων, που εφαρμόζονται στο σώμα του ασθενή ενώ βρίσκεται ξαπλωμένος στο θεραπευτικό κρεβάτι, φορώντας ελαφριά και άνετα ρούχα. Μεταξύ κάθε σειράς κινήσεων υπάρχει παύση 2-5 λεπτών ή και περισσοτέρων, ανάλογα με την ανταπόκριση του σώματος του ασθενή.

Οι ήπιες κινήσεις της εναλλακτικής θεραπείας Bowtech είναι καταρχήν ανώδυνες, έχουν τη μορφή «ρολαρίσματος» και εφαρμόζονται σε τένοντες και σε συγκεκριμένα σημεία πάνω στους μύες και στο συνδετικό ιστό. Η θεραπευτική συνεδρία Bowtech διαρκεί περίπου 40-50 λεπτά, και κατά τη διάρκεια της οποίας ο ασθενής βιώνει ηρεμία και χαλάρωση. Μετά το πέρας της συνεδρίας δίδονται οδηγίες στον ασθενή μέχρι το επόμενο ραντεβού, συνήθως μετά από 7 μέρες. Συχνά τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι ορατά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα.

Μετά την ολοκλήρωση μιας θεραπείας Bowtech, το σώμα που έχει ήδη ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς αυτόϊασης, χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να διορθώσει, να εξισορροπήσει, να αποκαταστήσει την αρμονία του και ο ασθενής να ξανακερδίσει την υγεία του.
Κάθε κίνηση της εναλλακτικής θεραπείας Bowtech ξεκινάει ένα διαφορετικό διάλογο με το σώμα. Η κάθε σειρά κινήσεων δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε το σώμα να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό αυτόϊασης της πάσχουσας περιοχής και να αρχίσει την αποκατάσταση της βλάβης. Κάθε συνεδρία είναι ένας νέος διάλογος, με νέο θέμα, με τη συμμετοχή άλλων συστημάτων του οργανισμού. Με την ολοκλήρωση των θεραπευτικών συνεδριών, αυτού του διαλόγου, παράλληλα αποκαθίσταται η υγεία του ασθενούς.

Ποιους μπορεί να βοηθήσει;

Λόγω της ήπιας προσέγγισης, η εναλλακτική θεραπεία Bowtech είναι ιδανική για όλους , από νεογνά μέχρι ηλικιωμένους, αθλητές, εγκύους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ενδεικτικές περιπτώσεις:

•Προβλήματα στα νεφρά:

✓Προβλήματα νεφρών
✓Κολικός νεφρού
✓Προβλήματα ουροδόχου κύστης
✓Ουρολοιμώξεις
✓Νυχτερινή ενούρηση στα παιδιά
✓Ακράτεια
✓Επινεφρίδιος εξάντληση

•Γυναικολογικά προβλήματα:

✓Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο( κράμπες περιόδου, πονοκεφάλους, πόνους περιόδου)
✓Προβλήματα εμμηνορυσίας (άτακτη εμμηνορυσία)
✓Συμπτώματα κλιμακτηρίου και εμμηνόπαυσης
✓Πολυκυστικές ωοθήκες
✓Ινομυώματα,κονδυλώματα,κύστες
✓Προβλήματα στις ωοθήκες και στη μήτρα( πρόπτωση μήτρας κ.α.)
✓Στειρότητα
✓Κολπιτιδες
✓Μαστιτιδα
✓Προβλήματα θηλασμου
✓Ινοκυστική νοσος μαστου

•Προβλήματα στα αναπαραγωγικά όργανα του άντρα
✓Προστάτης
✓Προβλήματα στύσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, αδύναμο σπέρμα, πόνους κατα τη συνουσία
✓Στειρότητα

•Προβλήματα στειρότητας σε ζευγάρια (δουλεύονται και οι δύο)

Λόγοι για να την προτιμήσετε

 • Ο θεραπευτής Bowtech λειτουργεί καταλυτικά, ενεργοποιώντας όλους τους μηχανισμούς του σώματος. Το σώμα τελικά αντιμετωπίζει το πρόβλημά του και αποκαθιστά την ισορροπία του.
 • Η εναλλακτική θεραπεία Bowtech είναι απολύτως ασφαλής λόγω των ήπιων κινήσεων κι έτσι μπορεί να εφαρμοστεί σε μια πληθώρα χρόνιων παθολογικών καταστάσεων, παλαιών ή πρόσφατων τραυματισμών.
 • Καθώς η εναλλακτική θεραπεία Bowtech διεγείρει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, η εφαρμογή της μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα οποιουδήποτε συστήματος (μυοσκελετικό, αναπνευστικό, πεπτικό, ουροποιητικό, αναπαραγωγικό, ανοσοποιητικό κ.α.).
 • Η θεραπεία Bowtech έχει σπουδαία αποτοξινωτική δράση που ξεκινά αμέσως, από την πρώτη κιόλας συνεδρία.
 • Η θεραπεία Bowtech λειτουργεί σαν φυσικό αναλγητικό, προσφέροντας ανακούφιση και χαλάρωση.
 • Η ίαση είναι εφικτή όταν το Αυτόματο Νευρικό Σύστημα μεταφερθεί από το συμπαθητικό στο παρασυμπαθητικό μοντέλο ανάπαυσης, χαλάρωσης και αποκατάστασης.
 • Το Bowtech επηρεάζει τη σχέση ανάμεσα στην περιτονία και στο νεύρο, στο μυ ή στον τένοντα που κινεί ο θεραπευτής. Η περιτονία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο συντονισμό των μυών, στην ευθυγράμμιση της στάσης του σώματος και συνολικά στη δομή και την ακέραια λειτουργία του.
 • Κάποιες διαδικασίες του Bowtech ενεργοποιούν την παροχετευση του λεμφικού συστήματος, διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Καθώς λειτουργεί ολιστικά, με την εναλλακτική θεραπεία Bowtech παρατηρείται βελτίωση και σε άλλα προβλήματα παράλληλα με αυτό για το οποίο αρχικά επισκεφτήκατε τον θεραπευτή.
 • Λειτουργεί και ως προληπτική αγωγή, βοηθώντας να προστατεύσετε την υγεία σας.
 • Ως εναλλακτική θεραπεία δεν έχει αντενδείξεις και παρενέργειες που θα σας απέτρεπαν να την εφαρμόσετε.
 • Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να διακόψετε καμιά ιατρική αγωγή που ήδη ακολουθείτε. Η εναλλακτική θεραπεία Bowtech είναι μη επεμβατική τεχνική. Ωστόσο υπάρχουν φαρμακευτικές ουσίες που ενδεχομένως θα μειώσουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα (όπως κορτιζόνη) ιντερφερόνες.

Ιστορικά στοιχεία

Η θεραπευτική μέθοδος Bowtech ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Βικτώρια της Αυστραλίας τη δεκαετία του `50 από τον εμπνευστή της Tom Bowen (1916-1982), που από μικρή ηλικία δείχνει το ενδιαφέρον του για τις μεθόδους ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου. Στα χρόνια παρατήρησης που ακολουθούν διαπιστώνει ότι συγκεκριμένοι χειρισμοί σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα επιφέρουν θετικά αποτελέσματα. Η πρώτη ασθενής στην οποία εφαρμόζει την τεχνική είναι η σύζυγός του η οποία έπασχε από σοβαρή μορφή άσθματος και την οποία θεράπευσε εντελώς. Η αναγνώριση ήρθε το 1975. Σύμφωνα με έρευνα της τοπικής κυβέρνησης για τις ολιστικές μεθόδους που κράτησε 27 εβδομάδες, αποδείχτηκε ότι την κλινική που διατηρούσε ο Bowen στο Geelong στη Βικτώρια της Αυστραλίας, την επισκέπτονταν περίπου 13.000 ασθενείς ετησίως.
Το 1974 ο Tom Bowen επιλέγει τους οστεοπαθητικούς Oswald και Elaine Rentsch να καταγράψουν τα στοιχεία και να εκπαιδευτούν στην τεχνική ώστε να μην χαθεί μετά τον θάνατό του. Το 1987 ιδρύουν την Ακαδημία Bowtech στην Αυστραλία, με σκοπό να διατηρηθεί και να διδαχθεί η μέθοδος Bowtech ως εναλλακτική θεραπεία στην αυθεντική της μορφή σε όλο τον κόσμο.