Στεφανία Χριστοπούλου

Χειρουργός Οδοντίατρος, Ομοιοπαθητικός,, μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ε.Ε.Ο.Ι.Σ

Ξεκίνησα το ταξίδι στο θεραπευτικό κομμάτι σπουδάζοντας και αποφοιτώντας από την οδοντιατρική σχολή της Αθήνας. Ασκώντας την οδοντιατρική, την οποία και συνεχίζω, ανακάλυψα το μεγαλείο του οργανισμού μας και των λειτουργιών του, με υπόβαθρο τις γνώσεις της ανατομίας, φυσιολογίας, παθολογίας. Παράλληλα συνειδητοποίησα ότι κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα τους τις δυνάμεις για να θεραπεύσει το σώμα και την ψυχή του και πόσο οι φυσικές μέθοδοι θεραπείας έχουν ως στόχο να βοηθήσουν την προσπάθειά μας για αυτοθεραπεία και αυτογνωσία .

Ήρθε λοιπόν να προστεθεί, στη δική μου προσπάθεια για βοήθεια, η ομοιοπαθητική, η οποία είναι μία επιστημονική θεραπευτική μέθοδος, κατά την οποία, μετά από λήψη αναλυτικού ιστορικού, χορηγούνται στον ασθενή καταλλήλως επιλεγμένα ομοιοπαθητικά φάρμακα, που προέρχονται από φυσικές ουσίες παρασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε δεν προκαλούν ανεπιθύμητες ενέργειες ή τοξικότητα στον οργανισμό.

Η Ομοιοπαθητική είναι αποτελεσματική σε ένα ευρύ φάσμα οξέων και χρόνιων παθήσεων, συλλειτουργεί άριστα με την κλασσική ιατρική και επιπλέον, μπορεί να συμβάλλει θετικά στην επίλυση σύγχρονων ιατρικών αδιεξόδων όπως αυτού της μικροβιακής αντοχής ή της πολυφαρμακίας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση της Ομοιοπαθητικής συνδυάζεται με περιορισμό της χρήσης αντιβιοτικών, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και ηρεμιστικών (και κατά συνέπεια και με περιορισμό των συνοδών παρενεργειών που προκαλούν τα προαναφερόμενα φάρμακα).

Μυήθηκα στην Τέχνη και την Επιστήμη της Ομοιοπαθητικής παρακολουθώντας τα μαθήματα της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας και αποκτώντας το πιστοποιητικό των αντίστοιχων σπουδών καθώς και το ευρωπαϊκό δίπλωμα ομοιοπαθητικής απο την E.C.H ( European Committee for Homeopathy).

Ασκώ την Ομοιοπαθητική, και συνεχίζω την εκπαίδευσή μου με παρακολούθηση επιστημονικών ημερίδων  διακεκριμένων Oμοιοπαθητικών (Dr. Rajan Sankaran) και με συνεχή ενημέρωση για τα βιβλία αυτών και παρακολούθηση συνεδρίων με θέματα υγείας που απασχολούν και προβληματίζουν τη σύγχρονη ζωή.

Μέσα απο την ομοιοπαθητική προσέγγιση κατάλαβα την εκτίμηση της ολότητας των συμπτωμάτων του ατόμου και συγχρόνως οδηγήθηκα και σε μια άλλη προσέγγιση, αυτή του βιοσυντονισμού. Η έννοια του βιοσυντονισμού αναφέρεται στο ότι κάθε ζωτικό όργανο, κάθε ανθρώπινος ιστός, όπως άλλωστε και κάθε τι γύρω μας εκπέμπει την δική του ιδιαίτερη συχνότητα που ονομάζεται ιδιοσυχνότητα. Όλα τα όργανα μαζί συνθέτουν το προσωπικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του καθενός. Μέσω των μηχανημάτων του βιοσυντονισμού μπορούμε να ανιχνεύσουμε κάποια διαφοροποίηση στις συχνότητες λειτουργιών του οργανισμού , να τις αιτιολογήσουμε και να ενισχύσουμε την αυτοίασή του.

Με αυτά τα τρία όπλα προσπαθώ να γίνω αρωγός στο ταξίδι της αυτοθεραπείας των συνανθρώπων μου και είναι τιμή μου που με εμπιστεύονται για κάτι τόσο σημαντικό και πολύτιμο.