Βιωματικό εργαστήριο για τη διαχείριση του άγχους.

Βιωματικό εργαστήριο για τη διαχείριση του άγχους.Βιωματικό εργαστήριο για τη διαχείριση του άγχους.

Η λέξη στρες είναι από τις πιο χρησιμοποιημένες λέξεις στους κλασικούς, εναλλακτικούς και ψυχοθεραπευτικούς κύκλους του 21ου αιώνα.
Σε αυτό το εισαγωγικό σεμινάριο θα μάθουμε τι είναι τελικά το στρες, ποιους αφορά, και πως μπορούμε με πολύ απλούς τρόπους να το ελαττώσουμε από τη ζωή μας.
Τι πραγματικά είναι το στρες;
Έχει διαφορά το σωματικό με το ψυχολογικό στρες;
Ποιες σωματικές λειτουργίες επηρεάζει;
Φυσιολογία των επινεφριδίων
Τι ρόλο παίζει η διατροφή;
3 απλοί τρόποι για να μειώσουμε εύκολα το στρες

Απευθύνεται
• Σε όσους έχουν πιεστικά ωράρια και συνθήκες εργασίας που προκαλούν στρες (Επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, οδηγούς, βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα).
• Σε ελεύθερους επαγγελματίες και ανθρώπους καριέρας που πιέζονται για τήρηση προθεσμιών και επίτευξη στόχων.
• Σε όσους το στρες έχει αρχίσει να επιδρά στην υγεία τους.
• Σε όσους έχουν θέματα με τις σχέσεις τους.
• Σε μαθητές και φοιτητές που αντιμετωπίζουν το άγχος των εξετάσεων.

Γιατί να το κάνετε:
• Θα μάθετε να εφαρμόζετε οι ίδιοι τη τεχνική χαλάρωσηςτου Eft, ως εργαλείο απελευθέρωσης απο το στρες.
• Για να μάθετε εργαλεία και πρακτικές μεθόδους για την αντιμετώπιση του άγχους που μπορείτε να εφαρμόζετε μόνοι σας ανά πάσα στιγμή.
• Για να μάθετε να τρέφεστε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με επιπλέον στρες και άλλες πολύτιμες διατροφικές συμβουλές για να βοηθήσετε την υγεία αλλά και την ηρεμία σας.
• Να κατανοήσετε βαθύτερα τη λειτουργία του σώματός σας σε καταστάσεις στρες.
• Για να μάθετε πώς να χαλαρώνετε.
• Για να μάθετε τρόπους να είστε συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί σε ό,τι κι αν κάνετε χωρίς τις βλαβερές συνέπειες του άγχους.

Το εργαστήριο θα καθοδηγήσει ο Panagiotis Tsintavis Functional Nutrition Counseling, ο οποίος θα παρουσιάσει τη σωματική διάσταση του άγχους μέσω της φυσιολογίας των ορμονών, του νευρικού συστήματος και της λειτουργίας των επινεφριδίων. Θα εξηγήσει αναλυτικά το τι σημαίνει στρες για το σώμα, τι σχέση μπορεί να έχει με αυτό η διατροφή και η ζάχαρη και πώς τελικά αντιδρά σε αυτά ο οργανισμός μας. Θα δώσει πολύτιμες διατροφικές συμβουλές για το τι να αποφεύγετε και τι να επιλέγετε, ώστε ο οργανισμός σας να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα το στρες και να έχετε μεγαλύτερη ελαστικότητα στην καθημερινότητά σας.

Το ενδιαφέρον του Παναγιώτη για την υγεία και τη διατροφή εμφανίστηκε το 2012 όταν, κυρίως για προσωπικούς λόγους, άρχισε να μελετά διάφορα σχετικά βιβλία και να εφαρμόζει διαφορετικές ευεργετικές πρακτικές. Το ενδιαφέρον αυτό έγινε αγάπη, τρόπος ζωής και επαγγελματική, πλέον, πραγματικότητα, αφού αποφοίτησε από το Institute for Integrative Nutrition και ξεκίνησε να εργάζεται ως Ολιστικός Σύμβουλος Υγείας. Η συνεχόμενη εκπαίδευσή του ποικίλει από τον πιο εξελιγμένο τομέα της υγείας που ονομάζεται Functional Medicine μέχρι τη βουδιστική ψυχολογία και την τέχνη του Mindfulness στη θεραπεία.

Οι σπουδές του που αφορούν την υγεία είναι πλούσιες και συνεχώς εξελισσόμενες (Full Body Systems Certification από το Holistic Nutrition Lab, Digestive Intensive Certification από το Holistic Nutrition Lab, Detoxification and Biotransformation Certification από τον Josh Gitalis, Detox Specialist Professional Diploma από το The Health Sciences Academy, Nutritional Therapist Professional Diploma από το The Health Sciences Academy, The Science of Happiness Certification από το BerkeleyX,»Buddhism and Modern Psychology» του Princeton University, Integrative Nutrition Health Coach Certification από το Institute for Integrative Nutrition
Usui Reiki 1st Degree από το Mystic Neverland Academy, Σεμινάριο με θέμα «Η μουσική στην ειδική αγωγή και θεραπεία» στο Πολύτεχνο)

Είναι επίσης πτυχιούχος από το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έχει ολοκληρώσει το Music Composition Seminars στο Falmouth University incorporating Dartington College of Arts και έχει συμμετάσχει σε μουσικά σύνολα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και αυθόρμητης σύνθεσης, στο πλαίσιο διοργάνωσης από το «Μουσικό Χωριό» στο Πήλιο Μαγνησίας

Κόστος Συμμετοχής:
30,00 ευρώ + ΦΠΑ
Για φοιτητές και ανέργους 20,00 ευρώ + ΦΠΑ

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας με μήνυμα ή με την υπεύθυνη επικοινωνίας Αλίνα Αντωνιάδη στο 6932414321.